Winschoten24 Facebook
Winschoten24 Shopping and recreation in the inner city of Winschoten
Menu

Menu

Deutsch English Nederlands

A good compass points to the north!

Winschoten is de Hoofdstad van het waterrijke Oldambt (dit spreek je uit als: Ol-Damt, met een duidelijke D). Of je een dagje Oldambt doet of er een hele week vertoeft, je krijgt er volop inspiratie en energie in het afwisselende en waterrijke gebied. Recreëren in Blauwestad, ontspannen in Bad Nieuweschans, winkelen in Winschoten en genieten van het Wereld Erfgoed Waddenzee, de Dollard. Wandelend, fietsend, varend of met de auto zul je je verbazen over al het schoons dat Oldambt rijk is. Dat het enige bronnenbad van Nederland in Oldambt te vinden is, zegt eigenlijk alles.

Winschoten leeft!

De stad met zijn rijke geschiedenis kreeg in 1825 stadsrechten. De Historische gebouwen en de drie oude molens houden die geschiedenis levend. De Nederlands Hervormde kerk op het Marktplein is een juweeltje. De kerk, gebouwd in de 13e eeuw, heeft een Romaanse en gotische bouwstijl. De gebrandschilderde ramen en de olieverfschilderijen met Bijbelse thema’s (van Ploegschilder Jannes de Vries) zijn een lust voor het oog. Dat geldt ook voor de in de 16e eeuw gebouwde losse toren in de Torenstraat. Deze toren, met de naam d'Olle Witte, beschikt over een carillon dat al sinds 1932 garant staat voor schitterende klanken in de binnenstad van Winschoten.

In het hart van Winschoten ligt het Rosarium dat na zijn ontstaan in 1967 is uitgegroeid tot een van de top 3 rosaria van Nederland. Hieraan dankt Winschoten zijn bijnaam ‘Roos in de Regio’.

In de sfeervolle historische binnenstad van Winschoten vind je grote, kleine, aparte, leuke, en unieke winkels. Het is gezellig shoppen in de lange Langestraat (wel 770 meter!), de Torenstraat, Engelstilstraat, Israëlplein en op de Venne. En natuurlijk in het overdekte winkelcentrum ’t Rond. Op vrijdagavond is het koopavond. Uren kun je doorbrengen in de gezellige winkelstraten met een scala aan uitgaansmogelijkheden, restaurants en veel kunst en cultuur. Je kunt in Winschoten alle tijd nemen om te winkelen want parkeren is er gratis!

Winschoten is een stad in ontwikkeling.

Er wordt hard gewerkt om de binnenstad nog mooier te maken dan het al is. De animatiefilm geeft een impressie van het Winschoten van straks.


Volg ons op Social Media

Events