Winschoten24 Facebook
Winschoten24 Winkelen en recreëren in het centrum van Winschoten
Menu

Menu

Deutsch English Nederlands

Werkfestival voor en door werkzoekenden

woe 16 nov 2016

Op 23 november is het Werkfestival in De Tramwerkplaats in Winschoten. Het Werkfestival is de nieuwe naam die hoort bij de opzet van dit jaar voor dé Banenmarkt van het Noorden. Natuurlijk zijn er ook weer veel bedrijven en vacatures, maar het Werkfestival heeft vooral een positieve insteek en handvatten voor de zoektocht naar een baan.

 
Voor en door werkzoekenden

Een nieuwe naam maar vooral een nieuwe aanpak met als uitgangspunt: betrek werkzoekenden bij het organiseren van hun eigen banenmarkt. In plaats van iets te organiseren vóór werkzoekenden is er bewust gekozen om het Werkfestival te organiseren mét werkzoekenden. En met succes. De werkzoekenden zijn al weken in workshops aan de slag om het beste in zichzelf naar boven te halen. Met enthousiasme, energie en talent denken zij creatief mee in het vormgeven en uitvoeren van het Werkfestival.
Workshops

Met deze nieuwe aanpak slaan 7 gemeenten in Oost-Groningen de handen ineen om werkzoekenden in de regio te motiveren en te enthousiasmeren in hun zoektocht naar een baan. De groei die de werkzoekenden doormaken is duidelijk zichtbaar. "Noem ons geen werkzoekenden, maar noem ons vanaf nu: mensen met ambities" stelde een deelnemer voor, die al enige tijd op zoek is naar een passende baan. Dit kenmerkt de nieuwe ingeslagen weg met het doel om de bezoekers van het Werkfestival iets positiefs mee te geven, iets wat hen verder kan helpen in de zoektocht naar een baan. Dit door middel van in inspirerende workshops, beleving maar ook in persoonlijke gesprekken met werkgevers.
Afspraakbaanlunch

Deze positieve ervaring moet er ook zijn voor de werkzoekende met afstand tot werk. Voor deze groep is er tijdens het Werkfestival een lunch met werkgevers georganiseerd; de afspraakbanenlunch. Afspraakbanen vloeien voort uit het Sociaal Akkoord waarin deze groep werkzoekenden gekoppeld worden aan werkgevers met als gezamenlijk doel: een baan.

Bekijk hier de reportage over Johan die een afspraakbaan heeft. (link is external)
Meer nieuwe onderdelen

Naast een banenmarkt met vacatures en de vele inspiratieworkshops is er dit jaar ook het zzp-ontmoetingsplein. Hier kunnen zzp’ers en starters elkaar ontmoeten voor het uitwisselen van ervaringen, om kennis te delen en om wellicht de mogelijkheden voor samenwerking te onderzoeken.

De bezoeker die overweegt om de stap naar zzp’er te maken, kan hier een informatieve workshop volgen.

Meer informatie: www.werkfestival.nl

Volg ons op Social Media


De 6 toppers van de maand oktober

Meer dan 50 winkels in Winschoten - unieke producten en mooie kortingen