Winschoten24 Facebook
Winschoten24 Winkelen en recreëren in het centrum van Winschoten
Menu

Menu

Deutsch English Nederlands

Herinrichting Israëlplein

Herinrichting Israëlplein

din 10 mei 2016

De gemeente gaat de komende maanden het Israelplein beter inrichten. Het plein is een belangrijk onderdeel van het actieprogramma versterking Binnenstad en het visitekaartje van
het centrum nu het parkeerterrein aan de Liefkenshoek gereed is.

Door verwijdering van een leegstaande kiosk komt er ruimte om het plein beter en aangenamer in te richten. Het plein wordt onderdeel van een “groene sfeerdrager” tussen het Burgemeester Schonfeldplein en het nabijgelegen Sterrebos. In de centrumvisie was het al een lang gekoesterde wens om met minder kiosken het plein groener in te richten. De bestaande situatie is erg hard en de wind heeft vrij spel. Met de herinrichting van het plein zal tegelijkertijd het gebouw “de Haak” met de bovenwoningen worden ingekort en opgekapt.

Daarmee wordt het Israëlplein een belangrijke looproute tussen Liefkenshoek, het Rond en de Langestraat. Het plan bestaat uit het aantrekkelijk maken van die looproute. De zichtlijnen op de winkels aan het Israëlplein en het zicht op de toren zijn daarbij belangrijk. Vijf nieuwe grotere bomen zullen worden geplant en beschutting gaan geven. Zitranden van natuursteen begrenzen een groene plek waarin een wandelpad, een aantal social sofa’s en een terras zijn opgenomen.

De herinrichting biedt de kans het monument van de Joodse slachtoffers een betere entourage te geven dan nu. Er is rekening gehouden met de bevoorrading voor de winkels en er komt een kleine keermogelijkheid voor mensen die gebruik maken van de parkeerplaatsen aan de Venne.

Uitvoering zal plaats vinden in deze zomer en het najaar.

Volg ons op Social Media


De 6 toppers van de maand oktober

Meer dan 50 winkels in Winschoten - unieke producten en mooie kortingen